Alkudni is lehetett

2023.11.12. 16:48

Tele volt a piac, ezúttal is sokan börzéztek (galéria)

Tóth Viktória

Különösen az ünnepek közeledtével kezd fogyni a megtakarítás a családi kasszából. A finom fogások, sütemények, ajándék a család apraja-nagyjának mind-mind súlyos tízezrekbe kerülnek. S ha nincs szerencsénk, akkor a gyerekek is pont ilyenkor növik ki a ruháikat, időszerűvé válik a ruhatárfrissítés. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Pécsimami Közhasznú Egyesület ezen családok helyzetét szerették volna megkönnyíteni. November 12-én délelőtt tartották ugyanis a következő baba-, gyerekholmi- és játék börzét fedett helyszínen, az Uránvárosi Piac épületében.

Már a Hajnóczy utcába befordulva belecsöppentünk a vásári kavalkádba, nagyon sokan voltak. A szemfüles börzéző előre tájékozódik a parkolóhelyekről, a Pécsimami közösségi oldalán is jelezte, hogy a 6-os út túloldalán, az Uránvárosi Kormányablak előtt keresgéljenek az autósok. Ám egészen az utca végén lévő hotelig minden hely tele volt. A piacnál aztán a kültéri és beltéri árusítóhelyeket egytől egyig elfoglalták az eladók. Megtalálható volt itt baba- és kisgyermekruha, cipők, bakancsok, játékok, könyvek, babszoba kiegészítők. A karácsonyra gondolva ünnepi mintás szoknyácskák, pulóverek között is válogathattunk. Alkudni is lehetett, sok eladó engedett a végösszegből ha valaki több dolgot vett egyszerre. A kilátogató családok nem maradtak éhen, finom kürtőskalács illata lengte be a külső területet.
A szervezők a rászorulókra is gondoltak, a feleslegessé vált gyerekholmikat bárki leadhatta a piacfelügyelői irodában. A következő börzét december 10-én 9.00 - 12.00-ig tartják majd. 

 

Vajszlón is szerveztek
Nem csak a vármegyeszékhelyen tartanak időről időre bababörzét, több baranyai kisvárosban is szerveznek ilyen vagy ehhez hasonló rendezvényeket. Így például a vajszlói piactéren pont szombat délelőtt volt. Ahol számos babaruha, gyerekruha, különböző kiegészítők cseréltek gazdát. Így tehát azok a családok se keseredjenek el akiknek nincs lehetőségük ellátogatni a pécsi börzére. A települési önkormányzatok vagy lelkes helyiek oldalait érdemes figyelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában