Passzold Vissza, Tesó

2022.10.02. 20:48

Kiszuperált mobilok gyűjtésébe kezdtek Szászváron

Wald K.

Fotó: Shutterstock

Régi, használaton kívüli mobiltelefonok gyűjtésébe kezdett a szászvári Közösségi Ház, csatlakozva a „Passzold Vissza, Tesó” 2022-es kampányához. Az intézmény felhívásban arra kéri a szászváriakat, hogy keressék elő feleslegessé vált mobiltelefonjaikat és dobják be a Közösségi Házban kihelyezett gyűjtődobozba nyitvatartási időben.

Az országos kampány célja, hogy a már nem használt mobilok közül minél többet visszagyűjtsenek, ezekből ugyanis 17 féle fémet lehet visszanyerni, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A felhívás kiemeli, hogy a mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok, például gorillák, bonobók és csimpánzok élőhelyét fenyegeti, és a munkát gyakran rabszolgasorba kényszerített gyerekek végzik. Cél a folyamat megfékezése, ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosításával az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában