Segítik a vállalkozásokat

2023.01.13. 20:56

Az idén is támogatja a vállalkozókat az iparkamara

Sz. Zs.

Fotó: Shutterstock

Az új esztendő kezdete sokaknál egy új vállalkozás alapításának időszaka is. Ne feledjük, hogy – a nevesített kivételekkel – minden cég és egyéni vállalkozó számára kötelező a kamarai regisztráció is. Az év közben alakulóknak az ötezer forintos hozzájárulást is öt napon belül meg kell fizetniük – a már korábban is működők esetében a határidő március 31.

Bár sok vállalkozó gondolja ezt puszta adónak, amiért nem kap semmit, ez messze nem igaz. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) – a helyi gazdaságra összpontosítva – számos szolgáltatással segíti és szervezi a vállalkozások életét, támogatja fejlődésüket.
Ezek keretében többek között informál az elérhető pályázatokról, a végezni kívánt tevékenységhez kapcsolódó szükséges végzettségekről, bejelentésekről és engedélyekről a legális hazai és külföldi munkavégzés érdekében. Tanácsot ad a Széchenyi Kártya hitelkonstrukciókról, segítséget nyújt hazai és nemzetközi partnerkeresésben, szakmai igazolásokat és kereskedelmi dokumentumokat ad ki akár több nyelven. Részt vesz a duális és oktatói képzési programokban, életpálya-tervezésben.

Mindezekről többek között a nekik küldött heti hírlevelekben, illetve a PBKIK weboldalán is folyamatosan informálódhatnak a baranyai vállalkozók. 

 

Címkék#iparkamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában