Már csak előre néznek

2023.03.02. 15:48

Lezárta a korábbi vitás kérdéseket a siklósi önkormányzat és a termálfürdő üzemeltetője

Zs. K.

Fotó: Laufer László

Hosszú idő után rendeződik a siklósi önkormányzat és a Siklósi Termálfürdő üzemeltetőjének korábbi peres-vitás viszonya. Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, a város képviselő-testülete még január végén, zárt ülésen, az üzemeltető képviselőinek jelenlétében döntött a fürdőt érintő kérdésekben. Mint fogalmazott, ennek kedvező eredménye, hogy innentől új időszámítás kezdődik a cég és az önkormányzat kapcsolatában. 

 

– Lezártunk minden kérdéses és vitás pontot, és már csak előre, a fejlesztésekre koncentrálunk. Két döntés született: az egyik esetében elfogadtunk egy úgynevezett kijavítási tervet, amely alapvetően a szavatossági hibákból eredő, szakértő által megállapított munkák elvégzéséről szól. A másik döntés egy gördülő fejlesztési terv elfogadása volt, mert – mint említettem – most már csak előre tekintünk 

– tájékoztatott a városvezető. Ez utóbbi kapcsán elmondta, szakemberek készítettek egy tervet egy százmilliós nagyságrendet meghaladó összegű, három ütemben történő felújításról, amely 2024-ben és 2025-ben valósul majd meg. Innentől kezdve a komplexum megerősítése, új attrakciókkal történő fejlesztése a cél, ezzel is elősegítve a stabil, hosszú távú működést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában