Gratulálunk!

2023.11.17. 15:20

Újabb sikerrel lett gazdagabb a Pécsi Tudományegyetem

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében az óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karon megrendezték a II. Bánki - HAAS országos CNC programozó versenyt, ahol a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Kar “CAMpions” csapata harmadik helyezést ért el.

Czeczon Enikő

Fotó: Maurizio Fabbroni

A megmérettetésre tizenkét csapat nevezett, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karáról, a Széchenyi István Egyetemről, a Debreceni Egyetem Műszaki Karról és a házigazda, egyben rendező Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karról érkeztek.

Az első forduló még októberben zajlott, amelyen egy online elődöntő során mérték össze tudásukat a versenyzők. A tesztet a háromfős csapatok tagjainak külön-külön kellett megoldaniuk, és az így összegyűjtött pontok jelentették a csapat összpontszámát. Ezt követően került sor a személyes részvétellel zajlott fordulóra, ahová a hat legtöbb pontot elért csapat juthatott be.  

Az igazi megmérettetésre azonban november 10-én került sor, ahol a csapatoknak elsőként egy kézi programozási feladatot kellett megoldaniuk, majd ezt követően egy ötperces prezentációban kellett bemutatniuk a csapatoknak az intézményt, ahonnan érkeztek, majd tíz percben ismertetniük kellet az otthon megoldott feladat eredményét. A délutáni első forduló során egy rajzbírálatra kerül sor, amelynek keretében egy alkatrész műhelyrajzán kellet megkeresni azokat a hibákat, amelyek lehetetlenné tették a munkadarab legyártását. Az utolsó feladat pedig egy kész CNS program hibáinak megkeresése és felismerése volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában