Dolgoznak a képviselők

2023.12.05. 10:50

Hencsei: rákos anyuka nem, de az MSZP-s rokoni üzlettárs kapott pécsi lakást

Miért zárnak ki a lakhatást kérelmezők közül egy olyan családot, amelyben az édesanya rákos beteg, a kisgyermek szervi problémákkal küzd és a nagymama is ellátásra szorul, miközben MSZP-s ismerősök, volt feleségek, rokoni üzlettársak kaptak lakást – ezt a kérdést feszegette a keddi pécsi közgyűlésen Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció tagja.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Mint ismeretes, Péterffy Attila pécsi polgármester jóváhagyta Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester volt feleségének lakáskérelmét, ugyanez történt Nyőgéri mostani feleségének üzlettársával, akinek cége, a Dolgozó Vidék Bt. 15 milliót kapott az MSZP-től tanácsadásért, miközben önkormányzati lakásban élt.

A feleség, Kőrösi Zsanett amellett, hogy a Dolgozó Vidék Bt. tagja volt, a pécsi önkormányzat szervezési és jogi főosztályának személyzeti csoportvezetője is. A bt.-t azt követően kezdték eltüntetni, hogy lapunk foglalkozott a botránnyal. 

Kiderült az is, hogy egy MSZP-s pécsi elnökségi tag, Mellár Tamás baloldali politikus segítője is juthatott lakáshoz, a Pécsi Ellátó Központ volt vezetője is használt egy önkormányzati ingatlant, ráadásul egy új építésű belvárosi házban lelt kényelmes otthonra, amit jogcím nélküli használóként lakott. 

Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció tagja ilyen előzmények után szegezte a kérdést Péterffy-Nyőgéri MSZP-DK-s kettősnek, miután tudomására jutott, hogy egy rákos beteg édesanya és családja nem kaphatott lakást Pécsen. 

– A lakáskérelmezők közül miért volt kevésbé rászorult a beteg édesanya, a szervi problémákkal küzdő kisgyermeke és az ellátásra szoruló nagymama, mint Nyőgéri feleségének az üzlettársa, aki az MSZP által több millió forinttal kitömött vállalkozás vezetője? Miért nem számított ennek a családnak az életkörülménye legalább annyira, mint ex-feleségé, aki jelenleg is önkormányzati lakás bérlője és a PEK korábbi vezetője miért költözhetett be egy önkormányzati bérlakásba szerződés nélkül? – tette fel a kérdéseit a politikus. 

Péterffytől közvetlenül azt tudakolta, hogy működőképes-e az a rendszer, ahol alpolgármesteri családtagok, továbbá MSZP által több millió forinttal kitömött vállalkozás vezetője jut lakhatáshoz. 

A gyurcsányista tandem főkampányembere

A Bama.hu arról írt is, hogy Nyőgéri Lajost korábbi céges ügyei miatt eltiltották a gazdasági társaság vezetésétől – három cégét is kényszertörléssel szüntették meg –, ezért 2019-ben nem is nevezték ki a gazdasági bizottság elnökének. 

Később azonban Péterffy Attila, Pécs polgármestere a veszélyhelyzetet kihasználva alpolgármesteri szintre emelte Nyőgérit, aki egyébként a polgármester és Mellár Tamás baloldali parlamenti képviselő kampányában is tevékenyen részt vett. 

A nyomozók rajta vannak az ügyeken

Péterffytől a kinevezésekor megkapta a lakásügyi területet is, ahol ügyészég vesztegetés gyanújával nyomozást indított a polgármesteri hivatalban. Nyőgári egyik volt bizalmas, belsős munkatársa ellen pedig élénken érdeklődtek a nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában