Sajtótájékoztató

2023.10.11. 12:49

A Fidesz szerint a lakásmutyikkal százmilliós kárt okozhattak Pécsen

A városházi lakásmutyik kapcsán tartott sajtótájékoztatót a nemzeti oldal képviselője az önkormányzati bérlakások kezelésével foglalkozó Pécsi Elszámoló Ház előtt szerdán, miután napokban kiderült, hogy a vesztegetési gyanú után hivatali visszaélés kapcsán is indult nyomozás.

Bóka Máté Ciprián

– Ha a gyanú beigazolódik és valóban megtörténtek ezek a visszaélések, akkor azzal több tízmillió, de akár százmillió forintos összegben is érhette kár a pécsi adófizetőket – mondta Barkóczi Csaba fideszes képviselő. – Jelenleg hat esetben tudjuk, komoly kérdések merültek fel a lakások kiutalásának jogszerűségéről: ezek közül két esetben egy szocialista városvezető családi érdekeltségébe, egy esetben egy szocialista pártvezető hozzátartozójának, míg három esetben egy jobbikos aktivista családjának használatába kerültek önkormányzati lakások. 

A képviselő szerint a Péterffy Attila polgármester regnálása alatti mutyizásoknak, a visszaéléseknek véget kell vetni, változásra van szükség ezen a területen is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!