1300 munkavállaló

2024.01.12. 18:50

Harminc évvel ezelőtt jelent meg Pécsett a Körber

Harminc éves piaci jelenlét, 1300 munkavállaló, 5 százalék alatti fluktuáció, 7927 önkéntes munkaóra és több millió forintnyi adomány. A Körber Hungária mind létszáma, mind gazdasági teljesítménye és a térségi együttműködési hálózatokban játszott szerepe okán megkerülhetetlen szereplő - derül ki a cég közleményéből.

Bama.hu

Forrás: Körber

A Körber a dél-dunántúli régió egyik vezető iparvállalata a létszám, a gazdasági teljesítmény és a társadalmi felelősségvállalási törekvések tekintetében egyaránt. 1994-es pécsi megjelenése óta nagy hangsúlyt fektet a közösség számára értékes ügyek segítésére – már az első ügyvezető is a város legjelentősebb mecénásai közé emelkedett.

A vállalat mára komplex munkavállalói jólléti programot dolgozott ki annak érdekében, hogy a körberesek jól érezzék magukat a munkahelyükön és a magánéletükben egyaránt. A törekvések az elmúlt évek során több szakmai díjat és Családbarát munkahely elismerést hoztak. De ami mindennél beszédesebb: az átlag körberes munkatárs több mint 10 éve dolgozik a pécsi Móra Ferenc utcában és a fluktuáció tartósan 5% alatti.

7927 órán át a környezetért és a közösségért

Az öt évvel ezelőtt elstartolt önkéntes programban idén 674 résztvevő, 25 helyszínen, összesen 7927 munkaórában újított fel óvodákat, iskolákat, állatmenhelyet vagy akár egy egész könyvtárat. Az önkéntes munkák helyszíneit a munkatársak maguk választják ki és szabadidejükben valósítják meg a projekteket, a vállalat pedig minden szükséges eszközt és anyagi feltételt biztosít.

Milliós támogatások

A Körber folyamatos támogatója közérdekű és közhasznú munkát végző intézményeknek. Állandó szponzorként biztos hátteret ad a Pannon Filharmonikusok és a város fő sportegyesülete, a PVSK működéséhez. Emellett rendezvények (Zsolnay Fényfesztivál, Tour de Hongrie), zenei fesztiválok (Pécsi Egyetemi Napok) megvalósulását is segítik. Ráadásnak minden évben több millió forintnyi adományt kapnak a munkatársak szavazatai alapján különböző közhasznú munkát végző csoportok, idén a Kerekesszék-Klub Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete.

Több száz tonnával kevesebb szén-dioxid

A Körber Hungáriánál különös fontossággal bír az energiafogyasztás és a hulladéktermelés visszafogása és ezek révén az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. A környezettudatossági beruházások folyományanként a gyár kizárólag megújuló forrásból származó áramot használ, energiatakarékosra cserélte a világítási rendszerét és megépítette a régió legnagyobb villanyautó-töltőbázisát. Jövőre pedig ipari napelemes rendszerrel termeli meg az energiaigénye jelentős hányadát.

2012 óta folyamatos a papírmentes gyár program megvalósítása. A termelésből és a raktárakból szinte teljesen kiszorították a digitális technológiák a nyomtatott anyagokat és online zajlik a munkaügyi adminisztráció. Sőt, a legfrissebb vállalati híreket is egy mobilalkalmazásban olvashatják a körberesek. A programnak köszönhetően évente több tonnányi papírt takarít meg a cég.

ISO 26000

Az idei évtől a gépgyártó vállalat mindennapi működése és társadalmi felelősségvállalási aktivitásai egyaránt az ISO 26000 irányelveinek megfelelően történnek. Ez egy önként vállalt kötelezettségeket rendszerbe foglaló útmutató, amely segíti a vállalkozások felelősségvállalási tevékenységének fejlesztését vagy erősítését. A munkatársakért, a természeti és társadalmi környezetért tett erőfeszítéseket a most elkészült CSR jelentés foglalja össze. Ez egy szilárd alap, amelyre épp úgy távlatokban tekintenek, ahogy pécsi jelenlétüket is további évtizedekre tervezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában