Akciókkal csalogatnak

2024.01.03. 11:30

Nagy roham van az üzletekben januárban is: az ajándékcsere és az árleszállítások az oka

A december manapság a rohanásról szól, az ajándékok, élelmiszerek beszerzéséről, vásárlásról, tervezésről. Aztán karácsonykor odaadjuk szeretteinknek a csomagot. Ám a bontogatás után van hogy kiderül, nem jó méretű a pulóver, már megvan az ajándékozottnak az a könyv, vagy éppen nem működik az elektronikai eszköz. Sokan keresik fel emiatt a két ünnep között és januárban is a baranyai üzleteket, bevásárlóközpontokat.

Tóth Viktória

Fotó: Kallus György

Az egyik pécsi áruházban is egy nagy dobozzal a kezében állt sorba egy pár a műszaki boltban. Mint mondták, az egyik nagyszülőnek adták ajándékba a kávéfőzőt, ám az néhány használat után beadta a derekát. 

– Kistelepülésen élnek az idős nagyszüleim, régóta vágytak már egy automata kávéfőzőre. Nagyon örültek neki, de hamarosan elromlott, maga alá engedi ki a vizet. Valószínűleg hibás széria. A legjobb az lenne, ha kicserélnék egy másik ugyanilyenre, de attól sem zárkózunk el, hogy az összeget visszaadják. A javítást amiatt nem szeretnénk, mert az több hétig is eltarthat, addig nem tudnak az idősek kávézni – fogalmazott a pár férfi tagja. 

Nagy roham van az üzletekben a téli árleszállítások miatt is. 

Így akár több 10 százalékos kedvezménnyel, vagy akár fél áron is hozzájuthatunk egy-egy termékhez. Ebben az időszakban főleg az évszakhoz illő termékeket lehet jelentős kedvezménnyel megvásárolni. A kabátok, sapkák-sálak között nem árt körülnézni, ezeket is sok helyen olcsóbban szerezhetjük be most. A leleményes vásárlók közül sokan keresik ilyenkor a decemberben el nem adott karácsonyfadíszeket, fényfüzéreket, csomagolópapírokat. Ezeket általában pár száz forintért kínálják, nem mennek ki a divatból, idén is hasznát tudjuk majd venni. Annak, aki spórolni szeretne, megéri ezeket most megvenni, és eltenni a következő karácsonyig. 

Mint arra a fogyasztóvédelem szakemberei időről időre felhívják a figyelmet, ne tévesszenek meg senkit a túl jónak hangzó akciók, minden esetben érdemes megvizsgálni, hogy a terméken a korábbi ár fel van-e tüntetve és ha igen, akkor a régebbi ár megfelel-e a valóságnak, vagyis az adott kereskedőnél valóban az volt a legalacsonyabb ár a leárazás bejelentését megelőző 30 napban. A szabályok betartását a fogyasztóvédelem az online térben is gyakran ellenőrzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában