Időjárás

2023.01.05. 08:28

Viharos széllel érkezik a hidegfront

Frontok teszik változatossá a napot, ugyanis nem sokkal az elvonuló melegfront után érkezik egy hidegfront.

Zs. J.

Fotó: andreiuc88

A délnyugatiról egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, mindemellett pedig elszórtan kisebb eső, záporeső is előfordulhat, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Eleinte az erősen felhős égből szórványosan várható eső, zápor, majd délután csökken a felhőzet, de a Dunántúlon ekkor is lehetnek záporok. Az északnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Péntek

Gyengén felhős, napos idő várható eleinte, majd északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Inkább csak estétől fordulhat elő eső. Mérséklődik, majd délnyugatira fordul a szél. 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombat

Hajnalban keleten még lehet zápor, majd változóan felhős idő lesz délnyugaton tartósabb ködfoltokkal, északkeleten rétegfelhőzettel. A maximumok 10 fok körül alakulnak.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!