Időjárás

2023.02.21. 08:28

Folytatódik a tavaszias idő, csapadékkal sem kell számolnunk

1966. február 21-én plusz 19.9 fok volt Homokszentgyörgyön, míg 1978. február 21-én mínusz 24.2 fok volt Nagykanizsán. Időjárás előrejelzésünkből kiderül, milyen lesz 2023. február 21-e.

Zs. J.

Fotó: ABO PHOTOGRAPHY

Kedden az ország délnyugati felén napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel, az északkeleti vidékeken viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Magyarország napi hőmérsékleti szélsőértékei

  • Negatív rekord: 1978. február 21-én mínusz 24.2 fokot mértek Nagykanizsán
  • Pozitív rekord: 1966. február 21-én plusz 19.9 fok volt Homokszentgyörgyön

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Sok napsütésre, és felhőátvonulásokra számíthatunk, csapadék nélkül. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos. 12 és 17 fok közötti, kora tavaszias időnk lesz.

Szerda

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő lesz, délnyugaton valamivel több napsütéssel. Kisebb zápor előfordulhat. 13-15 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Gyenge lesz a légmozgás.

Csütörtök

Erősen felhős időre van kilátás, de eső, zápor inkább csak estefelé, a Dunántúlon alakul ki. A délkeleti szél megélénkülhet. Marad a 11-15 fokos maximum.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!