Időjárás

2023.07.30. 08:20

Újabb hidegfront érkezik: vasárnap többfelé várható zápor, zivatar

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Geza Kurka_Hungary

A nap első felében jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel inkább csak délkeleten lehet még némi napsütés. Csapadéksáv mozog kelet felé, így reggel előbb a Dunántúlon, majd napközben már a középső és keleti tájakon egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Délután a Dunántúlon már csökken a felhőzet. Csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul, de a délkeleti tájakon 28, 31 fok is lehet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható nyugat felől eső, zápor, zivatar. Délután aztán megkezdődik a felhőzet csökkenése, kisüt a nap. Az északnyugati szél megélénkül. 22 és 31 fok között alakul a hőmérséklet - keleten lehet még kánikula.

Hétfő

Sok napsütésre számíthatunk fátyol-és gomolyfelhőkkel. Esetleg északkeleten fordul elő zápor, zivatar. 26-31 fok közötti nyári meleg várható.

Kedd

Késő estig napos, gomolyfelhős strandidő valószínű. Estétől aztán északnyugat felől záporok, zivatarok érkeznek viharos széllel. 30 fok körüli hőség lehet.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!