Nagyon meleg lesz - augusztusban!

2023.08.18. 08:54

Sárgába borult Baranya, sőt az ország is a hétvégére

Péntekre sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat intenzív záporok, zivatarok miatt.

Zsigmond József

A pára- és ködfoltok fokozatosan feloszlanak majd és napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés várható. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. Mérsékelt marad a légmozgás. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

A sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. 30-33 fok körüli hőség lesz. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Szombat

Napos időnk lesz, inkább csak a nap első felében lesznek felhők az égen. Elvétve lehet csapadék. 30-36 fokos kánikula valószínű. Gyenge marad a DK-i szél.

Vasárnap

Sok napsütés valószínű kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északias szél néha megélénkül. 31-36 fok lesz

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!