Fronthatás nem várható

2023.10.22. 08:30

Itt van az ősz: párás, ködös a reggel

Hétfőre megnyugszik az idő, de a hajnali, reggeli órákban párássá válhat a levegő, köd is képződhet.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: sun ok

Reggel, kora délelőtt elszórtan lehet eső, napközben helyenként fordulhatnak elő záporok, a nyugati részeken és északkeleten zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap
Reggelig sokfelé várható eső, zápor, néhol akár zivatar. Napközben aztán délnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Délután elszórtan fordul elő zápor. Eleinte élénk lesz az északnyugati szél. 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő, október 23.
A párásság megszűnése után változóan fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék már nem lesz. 19 fok körüli értékeket mérhetünk.
Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Az eddigiekhez hasonlóan alakul az időjárás orvosmeteorológiai szempontból. Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelőn javasolt rétegesen öltözködni. A krónikus betegséggel küzdők számára nehéz napok következnek, tüneteik erősödése várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!