Esős reggelre ébredtünk

2023.10.21. 08:46

Sárga figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt

Baranyára az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki zivatarok, villámlás miatt, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Zsigmond József

Fotó: Tricky_Shark

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, néhol az ég is megdörrenhet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Északnyugaton csak elszórtan, máshol többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Erős lesz a délnyugati szél. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet általában, de a tartósan esős tájakon hűvösebb lesz.

Vasárnap
Marad a borongós idő, de déltől már egyre hosszabb napos időszakok is lehetnek. Reggelig többfelé, napközben szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 20 fok körül valószínű a maximum. Az északnyugati szél megélénkül.

Hétfő
Változóan réteg-, majd fátyolfelhős időre számíthatunk. Nem lesz csapadék. A szél gyenge marad. Marad a 20 fok körüli csúcsérték.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)
Fronthatás nem várható. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A reggelek hűvösek, ennek megfelelőn javasolt rétegesen öltözködni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!