Időjárás

2023.12.18. 08:28

Ragyogó napsütéses idővel indul a hét, a folytatás viszont bizonytalan

Mivel időjárásunkban sok változásra nem kell számítanunk szerdáig, így addig a legfőbb kérdést a ködös, rétegfelhős valamint a napos tájak aránya fogja jelenteni. A hét második felében már változékonyabb, ugyanakkor egyelőre még meglehetősen bizonytalan a folytatás – olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

Az ország nagy részén ragyogó napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Északkeleten ugyanakkor egész nap párás, rétegfelhős marad az ég. 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. A légmozgás gyenge marad.

Kedd

Már nagyobb területen lesz tartósan ködös, rétegfelhős az ég - erre legnagyobb esély az ország északi, északkeleti felén van. Délen és nyugaton marad a napos idő. 2 és 12 fok között változik ennek megfelelően a hőmérséklet.

Szerda

Reggelre sokfelé képződik köd, de az - az északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hatására - szinte mindenütt feloszlik. Az ÉNy-i szél többfelé megélénkül. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Az erősen felhős égből főleg északon fordul elő kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül. +6 fok körül valószínű a maximum.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!