Szél is lehet

2024.01.28. 08:20

Vasárnap is bízhatunk a napsütésben, érdemes kimozdulni a lakásból

Fotó: encierro

Mindenhol több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúlon és a középső országrészben meg is erősödik. Estétől mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Hétfő

Éjjel pára, köd, rétegfelhőzet képződhet, amely napközben megszűnik. Nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti szél. A minimum -8, -1, a maximum 3, 9 fok között alakul.

Kedd

Éjjel több helyen pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely napközben lassanként feloszlik. Hazánk nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadéknak kicsi az esélye. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de Sopron térségében megerősödhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban -9 és -1, kora délután általában 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!