Időjárás

2024.02.05. 08:20

Berobban a héten a februári tavasz

Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Délelőtt helyenként még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

Erősen felhős lesz az ég, majd délutántól délnyugat felől csökken a felhőzet. A nap első felében elszórtan fordul elő záporeső. Viharossá fokozódik az szél. 15 fok körüli kora tavaszias meleg lesz.

Kedd
Fátyolfelhők szűrte napos, és tavasziasan enyhe időnk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 12-17 fokot. A délnyugati szél északkeleten megerősödik.

Szerda

Eleinte inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek észak felől, és ekkortól kisebb eső is kialakulhat. Megerősödhet a szél. 13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Erősen felhős lesz az ég, északkeleten szórványosan lehet eső, záporeső. Reggel párás lesz a levegő, keleten sűrű ködfoltok is képződhetnek. 9-15 fok várható.

Péntek és szombat

Inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, nem valószínű csapadék. Sokfelé fokozódik viharossá a DNy-i szél. 14 és 19(!) fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!