Barnító lesz a hétvége

2024.04.06. 07:40

Elkezdhetjük a nyári szín alapozását

Aki kiállja a kevés szelet, annak hibátlan is lehet a hétvége időjárása.

Bama.hu

Fotó: sun ok

Szombaton a Dunántúlon ígérkezik a legtöbb napsütés, másutt vastagabb fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Az északkeleti részeken eső, záporok kialakulhatnak. A nyugatias szél helyenként élénk, néhol erős lesz. Délután sokfelé kora nyárias időre számíthatunk, 21 és 27 fok közé melegszik a levegő, az alacsonyabb értékeket északkeleten és az Északi-középhegységben mérhetjük.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, felhők alig lesznek az égen. Csapadék sehol sem várható. Helyenként megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

A magasban zajló melegedés hatására melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek. Az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés, rosszullét, fáradékonyság és dekoncentráltság egyaránt előfordulhat. Az élénk, erős szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. Felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, szív- és légzőszervi problémák jelentkezhetnek. Aki teheti, töltsön minél több időt a szabadban, kellemesen feltöltődhetünk. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!