programok

2018.05.03. 16:22

A bátrabbak a füstsátrat is kipróbálhatják

Május ötödikén ismét jön a hagyományos Rendőr- és Tűzoltó nap a katasztrófavédelem telephelyén, az Engel János utcában.

bama.hu

Immár hagyományosan, minden évben májusban a Rendőr- Tűzoltó napon szórakozhatnak a kicsik és nagyok, ahol a rendvédelmi szervek látványos bemutatókkal és színes programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. A Katasztrófavédelem, a Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ mellett a Polgárőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is tart színes bemutatókat a szombati nap folyamán délelőtt tíz órától.

Ki lehet próbálni a közlekedésbiztonsági szerencsekereket, de lesz KRESZ-puzzle, zsákbamacska, robot bemutató, fegyverzeti és technikai bemutató, forró nyomon járhatunk a helyszínelőkkel (látványporozás, ujjnyomatvétel), de a bátrabbak kipróbálhatják többek között a kötélpályát, a füstsátrat, és az íjászatot is. Ezeken túl trambulin, légvár, arcfestés és megannyi program várja a látogatókat. Aki segíteni szeretne, a Vöröskereszt sátrában lesz lehetőség véradásra délután 14.30 és 16.30 között.

A Baranya Megyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetségnek adott 500 Ft-os (nagycsaládosok esetén 1200 Ft) adományért cserébe a gyermekek a helyszínen karszalagot kapnak, amivel az udvaron található összes játék ingyenes és korlátlan igénybevételére jogosultak.

Parkolás az Engel János utcában lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában