Tombolnak a balos hívek

2024.05.14. 07:00

A püspök szentelt, elképesztő, mit kapott érte

Nem akármilyen gyűlöletáradat zúdult a Pécsi Egyházmegye fejére, Felföldi Lászlóra a napokban. A baloldali Péterffy hívek ugyanis a pécsi piac megszentelése és a máriagyűdi zarándoklat kapcsán is megtalálták. Mutatjuk a válogatott szidalmakat!

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Mártonfai Dénes

A jelenlegi baloldali városvezetés az önkormányzati választáshoz közeledve azzal próbálkozik, hogy Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltjével, Péterffy Attila polgármesterrel a keresztény hívőktől is szavazatokat szerezzen.  Ennek érdekében az utóbbi időben a felszínen egyre többször tett olyan lépéseket, amelyekkel a keresztény egyházzal való külsőségeiben jobb kapcsolat elérése volt a cél. Ennek egyik lépése volt az is, hogy a tavaly év végére ígért, de csak a hétvégén átadott Diána téri piac megszentelését Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke végezte el. 

piac, püspök, Felföldi László, pécsi
Felföldi László püspök a hétvégén a piac átadásán szentelt
Fotó: Kiss Annamarie

Válogatott szidalmakat kapott a püspök a piac miatt

A regnáló polgármester baloldali jobbkezétől, Bodnár Imre ügyvédtől már korábban is válogatott szidalmak hangzottak el a kereszténység ellen, hiszen a közösségi oldalán korábban azt közölte az egyik keresztény egyházról, hogy az nem más, mint „az egyetemes ostobaságra építő szekta”.

Ezúttal azonban nem a százmilliós megbízást kapó ügyvéd támadta a keresztény egyházat, hanem a Péterffy hívek tomboltak a polgármester közösségi oldalán, ahol aztán ezeket a hozzászólásokat nem is moderálták ki. Felföldi László megyéspüspök tettét,  a Diána téri piac felszenelését volt aki úgy értékelte, hogy ezek "Pedó papok mindenhol ott vannak inkább a szegényeken segítenének! Mocskos csuhások".

Kiakadtak rájuk is 

Más pedig egyszerűen annyit közölt, hogy "Ezt a szentelgetést én sem értékelem", a megengedőbbek is "baromságnak" tartották az eseményt.

 
Képernyőmentések Péterffy Attila közösségi oldalának hozzászólásairól

A baloldali hívek ráadásul Péterffyéken is kiakadtak: „Na, most dőlt el, hogy bukta a szavazatomat Péterffy s a mögötte álló haszonlesők! „Felszentelés", „Megyéspüspök" !? Rendben fiúk, lehet szemforgató módon ájtatoskodni, se..et-nyalni, de akkor ezek szerint, nem az én szimpátiámra, támogatásomra pályáztok".

Elvtelen a baloldali ellenzék - üzenték Péterffynek a polgármester bejegyzése alatt

A keresztényeket és a püspököt gyalázó kommenteket Péterffy Attila propagandistái nem is szűrték ki. 

Máshol folytatták a tombolást

A jobboldali pécsi polgármesterjelölt, Csizmadia Pétert is megtalálta ez a keresztényellenes baloldali közösség. Így a hétvégi máriagyűdi zarándoklat kapcsán a hívőkre azt mondták, hogy „nagy az isten állatkertje", vagy betegek, más meg azt közölte, hogy szemetet kellett volna szedniük.  A nemzeti oldal részéről igyekeztek a gyalázkodást és a tomboló baloldaliakat is visszafogni, a gyalázkodókat moderálni. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!