krimi

2018.06.11. 07:00

Emelte a tétet a siklósi uzsorás, több millió forintot kasszírozott

A héten is számos büntetőper kezdődik, illetve folytatódik a megye bíróságain, például az unokázós csalók ellen indult eljárás is tovább zajlik a pécsi járásbíróságon. Csütörtökön kezdődik annak a siklósi uzsorásnak a pere, akit nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítanak.

HLB

Ez utóbbi ügy vádirata szerint a vádlott évekkel ezelőtt számos siklósi és Siklós környéki lakosnak adott kisebb összegű kölcsönöket, akik ezt általában vissza is fizették a kialkudott kamatokkal együtt. A bűnöző ennek ellenére 2013 és 2017 között valótlan tartalmú fizetési meghagyásokat nyújtott be jó néhány közjegyzőhöz.

Ezekben az iratokban már lejárt tartozásokat, és valótlan, meg nem történt személyiségi jogi sérelmeket jelölt meg. A fizetési meghagyásokat részben olyan személyekkel szemben érvényesítette, akikkel (vagy az ő hozzátartozóikkal) korábban kölcsönmegállapodásokat kötöttek. De olyan fizetési meghagyást is készített, amelynek kötelezettjei egyáltalán nem ismerték a vádlottat, azaz számára ismeretlen személyektől is pénzt szedett volna.

A gazfickó összesen negyven embernek okozott, vagy próbált meg kárt okozni több millió forint értékben.

Folytatódik Pécsen az unokázós csalók elleni eljárás is, s szintén ismét a vádlottak padjára ül az a bűnöző, akire rablás közben figyeltek fel a zsaruk, s akik ezért követni kezdték a lopott holmival jól megrakott autóját. Amikor észlelte, hogy a nyomában vannak, menekülni kezdett, több közúti közlekedési szabályt megszegett, táblák és jelzőlámpák tilos jelzésére sem állt meg, míg végül két kihelyezett, forgalomkorlátozó díszkő között akart elhajtani, azonban a gépkocsija ott nem fért el, beszorult.

A vádlott ezután futva menekült az őt követő rendőrautó elől, ennek során egy hotel teraszán elhelyezett rattanszéket hajított a rendőrautó felé. A gépkocsi a széket kikerülni nem tudta, maga előtt tolta, így tudott csak tovább haladni, majd gyorsítani. A vádlottat utolérték, a rendőrök megállásra szólították fel és elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában