Tragédia

2018.06.02. 10:30

Lezuhant kisrepülő: elindult a kivizsgálás

Amint arról lapunk is beszámolt, csütörtök délelőtt lezuhant egy elektromos repülőgép a pogányi reptér közelében.

Zsigmond József

Forrás: Bama

A balesetben a 61 éves kecskeméti B. János és egy 42 éves férfi vesztette életét. A Magnus Aircraft Zrt. a szerencsétlenség után egy rövid közleményt adott ki, hogy a Magnus eFusion típusú kísérleti repülőgép tesztrepülés közben zuhant le. A balesettel kapcsolatban a cég további tájékoztatást csak a hivatalos szakértői vizsgálat lezárta után ad.

Az eFusion elektromos, kétüléses, oktató és alap műrepülésre alkalmas repülőgépet 2016-ban mutatták be Kecskeméten. A 410 kilós repülő géptestét a Magnus Aircraft Zrt. fejlesztette és gyártotta, a hajtásrendszert pedig a magyar és a német Siemens mérnökei készítették.

A rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A Légügyi Hatóság szakértője csütörtök délután érkezett Budapestről a helyszínre. Az ő feladata lesz, hogy kivizsgálja, ki a felelős ezért az eseményért. Kilencven nap áll rendelkezésre, hogy elkészítse szakértői véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában