Kábítószer-kereskedelem

2018.10.24. 10:42

Majdnem egy kiló drogot találtak otthonában, elrendelték a letartóztatását

A Pécsi Járásbíróság 2018. október 20-án elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklás bűntette miatt egy hónapra.

bama.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított október 18-án egy férfi részére kívánt kábítószert értékesíteni a lakóhelyéhez közel, az utcán. A rendőri intézkedés során a gyanúsított ruházatából összesen 30,8 g alufóliába csomagolt növényi származék, majd a lakóhelyén tartott házkutatás során összesen majdnem 984,8 gramm, feltehetően kábítószernek minősülő növényi anyag, illetve 7,3 gramm kábítószergyanús paszta és készpénz került lefoglalásra.

A kiemelt – kettőtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné a még ki nem hallgatott tanúk, a nyomozásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, még le nem foglalt bizonyítási eszközök, elektronikus adatok megsemmisítésével, elrejtésével, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, mert a gyanúsított fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában