krimi

2018.12.17. 07:00

Ez nem szeretet: folyamatosan verte és alázta élettársa gyerekét egy „apa”

Az év ötvenegyedik hetében egyetlen olyan ügy tárgyalása folytatódik a pécsi járásbíróságon, amely nem éppen a példamutató család képét mutatja. Egy férfit és élettársát kiskorú veszélyeztetésével vádolnak.

HLB

A vádirat szerint a másodrendű vádlott, az édesanya nevelte a korábbi viszonyából született kisfiát. Az asszony újabb élettársi kapcsolatot létesített, ám hamarosan szemmel láthatóan megváltozott a kisgyermek viselkedése, ezért pszichológus is megvizsgálta.

Az óvónők észlelték először, hogy a gyerek nyakán, karján, orrán foltok, külsérelmi nyomok, horzsolások láthatók. A kisfiú elmondása szerint otthon ütötte meg többször is édesanyja új társa, méghozzá büntetésből. A férfi még az óvoda területén is rendszeresen gúnyolta és provokálta szegény gyermeket.

Az óvodai nevelők pár hónappal később ismét külsérelmi nyomokat láttak a kisfiún, torkán ujjnyomokat véltek felfedezni, vállán pedig véraláfutásokat. A fiúcska elmondta, hogy megint otthon kapott verést az elsőrendű vádlottól.

Szerencsére a férfi folyamatos agresszióját egy közeli kisbolt biztonsági kamerája is rögzítette több alkalommal. Pár hónap elteltével aztán odáig fajultak a dolgok, hogy a mostoha kiverte a gyermek egyik fogát. Mindezek után helyezték el a fiút vér szerinti édesapjánál.

A hétfőn folytatódó tárgyaláson ítélethirdetés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában