krimi

2019.02.25. 07:00

Három kocsit összetört, majd megverte a mentőst egy drogos sofőr

Előkészítő ülést tart kedden a Mohácsi Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolnak, miután bedrogozva okozott balesetet, majd megütötte az őt ellátni szándékozó mentőtisztet.

HLB

Súlyos közúti balesethez riasztották a mohácsi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat kedden, röviddel egy óra után. A kiérkező egységek a Középmező utcában egy árokba borult személyautót, és rajta egy beton villanyoszlopot találtak. A katasztrófavédelem műveletirányító központja azonnal értesítette az áramszolgáltatót, aki rövid időn belül kiszakaszolta a szolgáltatást a baleset helyszínén. A tűzoltók először a hátsó ajtón keresztül próbálták megközelíteni a járműbe szorult sérültet, de a betonoszlop miatt nem fértek hozzá. Ezt követően feszítő-vágó segítségével megkezdték a villanyoszlop merevítő vasának feldarabolását, így sikerült eltávolítaniuk az oszlop felét, a másik felét pedig kézi erővel emelték le az autóról. Az oszlop eltávolítását követően talpra állították a gépjárművet, majd kivágták a sérültet az összeroncsolódott járműből.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint tavaly májusban a vádlott férfi többféle drog hatása alatt ült autójába. Mohácson előbb egy előtte haladó kocsinak ütközött, ami nekicsapódott egy parkoló gépkocsinak. A vétlen járműben utazók közül ketten is megsérültek a balesetben.

A vádlott azonban továbbhajtott, ismét karambolozott egy újabb autóval, majd egy családi ház kapujába hajtott. A férfi beszorult a roncsba, amiből a helyszínre érkező tűzoltók szabadították ki.

Ez azonban nem szegte kedvét, rátámadt a sérüléseit ellátó mentőtisztre, úgy megütötte, hogy a mentős az orvos a földre rogyott, és eltört a szemüvege. Többször is megpróbált lábra állni, de nem sikerült neki, ezért mentőhelikopter szállította a pécsi sebészeti klinikára. Az agresszív dühöngőt végül a rendőrök megbilincselték.

Zsarolással és egyéb bűncselekménnyel vádolják azt a férfit, akinek pénteken kell bíróság elé állnia Pécsen. A vád szerint a cselekményei következményeinek felismerésében csekély mértékben korlátozott gyanúsított 2017 szeptembere és decembere között négyszer fenyegetőzött bombatámadással, mindannyiszor pécsi utcai telefonfülkéből hívta a rendőrséget vagy a 112-es segélyhívó számot.

(Képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában