krimi

2019.03.05. 20:00

Símaszkban raboltak egymillió forintot egy idős házaspártól

Rablás és más bűncselekmények miatt tart előkészítő ülést szerdán a Pécsi Járásbíróság annak a három férfinak az ügyében, akik 2017. szeptember 28-án Lothárdon egy idős házaspárt raboltak ki.

Zs. J.

Az egyik vádlott többször dolgozott az idős házaspárnál, így tudomására jutott, hogy nagyobb összeget tartanak otthon. Autóval a ház elé hajtottak aznap este, majd ketten bementek az udvarba, ahol símaszkot húztak. Harmadik társuk a kocsiban várakozott.

A símaszkos férfiak benyomták a családi ház bejárati ajtaját és berontottak a házba. A házaspár már az ágyban feküdt, tévét néztek. A rablók az idős férfit és feleségét gázspray-­vel lefújták, szemükbe világítottak zseblámpával, és pénzt követeltek tőlük.

A ház ura az egyik szekrényből elővette pénztárcáját, és abból százezer forintot átadott. Közölte, több pénzük nincs otthon. Erre az egyik símaszkos ordibálni kezdett, hogy ez nem elég, ennél több kell. Az idős férfi félelmében kivette a szekrényből autóstáskáját, és a benne lévő egymillió forintot is átadta. Ekkor a két férfi távozott. Kocsiba ültek, és egy pécsi buszmegállóig meg sem álltak. Ott a pénzt elosztották, ketten busszal utaztak tovább, míg a harmadik társuk a kocsival elhajtott.

Az egyik rabló túlórázott is

A banda egyik tagja tavaly nyáron egy pécsi lakásba is betört. Kifigyelte, hogy a család nyaralni ment, és a házban nem tartózkodik senki. A házat gyalog megkerülte, közben észrevette, hogy az egyik ablakot bukóra hagyták. A szúnyoghálót lepattintotta, majd a kinyitott ablakon át bejutott a házba és különböző műszaki cikkeket, ékszereket és készpénzt vitt el. A társa később ezeket értékesítette. Az elsőrendű vádlott letartóztatásban van, a másodrendű vádlott – az első kihallgatást követően – külföldre távozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában