krimi

2019.04.15. 07:00

Fiatal fiúkat zaklatott egy férfi Pécsen

Egy fiatal férfi áll zsarolás miatt bíróság elé csütörtökön a Pécsi Járásbíróságon, mert két fiatal fiút is megfélemlített a megyeszékhelyen, pénzt követelve tőlük. A tárgyalás előkészítő üléssel kezdődik.

HLB

A vádirat szerint tavaly szeptember elsején Kertvárosban szólított le egy gyermekkorú fiút azzal, hogy segítsen rajta, adjon pénzt, hogy beteg anyjához haza tudjon utazni. A megszeppent fiú megszaporázta lépteit, ám a vádlott nem tágított mellőle, azzal rémisztgette, hogy korábban rablás miatt ült börtönben – közben folyamatosan félelmet keltve gesztikulált a szegény gyerek irányába.

A gyerek a fenyegetések hatására bevallotta, hogy gyógyszertárba megy, de a visszajárót odaadja majd. Pechjére a patika zárva volt, így a gyanúsított elkérte az ötezres címletet a gyerektől, hogy a felét majd visszaadja. Ám a fiú a félelemtől nem merte megszámolni a visszakapott pénzt, sőt, a vádlott továbbra is követte, és újabb ezer forintot kunyerált vissza abból, amit korábban a gyereknek adott. Mindössze 945 forint maradt az áldozat zsebében.

Tíz nappal később a vádlott szintén megszólított egy középiskolás fiút, hogy 2700 forintot kérjen tőle azzal az ürüggyel, hogy a testvéreit akarja meglátogatni. A megkörnyékezett srác nem adott pénzt, ám továbbra is követte, s közölte, hogy háromnapos őrizetből szabadult nemrég, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt.

A fiú ekkor felajánlotta, hogy vesz neki vonatjegyet, ám nem sikerült meggyőznie az agresszív támadót. Ekkor a gyerek – hirtelen ötlettől vezérelve és menekülésképpen – bement egy közeli dohányboltba, ahol értesítette a rendőrséget.

(Képünk illusztráció)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában