Lecsukták

2019.08.05. 14:32

Lenyúlta egy vendég mobilját, aztán birokra kelt

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu

Berlin, 2018. február 5. A német fõvárost egykor kettéosztó fal emlékmûként meghagyott maradványát filmezi mobiltelefonjával egy férfi Berlinben 2018. február 5-én. A Nyugat- és Kelet-Berlint elválasztó fal 10 316 napig állt fenn, és ma pontosan 10 316 nap telt el a hidegháború egyik jelképének tekintett építmény lebontása óta. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

A nyomozás eddigi adatai szerint 2019. augusztus 2-án, az esti órákban a gyanúsított egy pécsi sörözőben tartózkodott.

Egy nőismerősével együtt a sértett férfi is a sörözőben tartózkodott, egy asztalnál ültek.

A sértett mindkét telefonját az asztalra helyezte, majd 19 óra körül a pulthoz ment, hogy egy sört rendeljen és amikor visszatért az asztalhoz, már csak az egyik telefonja volt ott. A megmaradt telefonon a sértett tárcsázta az eltűnt telefonjának számát, miközben kiment a söröző elé. Ekkor meghallotta az eltűnt telefon csengését a kint tartózkodó gyanúsított ingének jobb oldali felső zsebéből, és látta, hogy a telefon fényjelzést is adott.

A sértett ekkor számonkérte a gyanúsítottat, és kérte, hogy adja vissza a telefonját. A gyanúsított nem szólt semmit, hanem hirtelen, ököllel megütötte a sértettet. A sértett elkapta a gyanúsított kezét, hogy többet ne üsse meg, eközben mindketten egyensúlyukat vesztették és a földre estek, dulakodtak. Dulakodás közben a gyanúsított zsebéből kiesett a telefon, valamint a sértett ezüst karkötője is a földre esett.

A dulakodás zajára a sértett társaságában lévő nő a sörözőből kijött, majd észrevette a földön található telefont és a sértett karkötőjét, azt felvette, és miután a verekedést abbahagyták, visszaadta a sértettnek.

A gyanúsított ezután folytatni akarta a verekedést, de a söröző pultosa szólt a sértettnek és a társaságában lévő nőnek, hogy menjenek be a helyiségbe, ő felteszi a rácsot, hogy a gyanúsított ne tudjon bemenni utánuk. A gyanúsított eközben tovább kiabált kintről befelé a sörözőbe.

A történtek során a sértett nem sérült meg, a 70.000 forint értékű telefonjának kijelzője elrepedt.

A gyanúsított többször volt büntetve, jelenleg is két további büntetőeljárás hatálya alatt áll. A gyanúsításban szereplő jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre is figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában