krimi

2020.02.03. 07:00

Csaknem 300 milliót csalt ki ügyfeleitől egy biztosítási ügynök Baranyában

Az év hatodik hetében is folynak kiemelt figyelmet érő tárgyalások a megyei bíróságain. Tovább folytatódik annak a négy férfinek a büntetőpere, akiket személyi szabadság megsértésével vádolnak, de előkészítő ülést tartanak egy biztosítási ügynök ügyében is, aki a vád szerint több csaknem 300 millió forintot csalt ki ügyfeleitől.

HLB

Forrás: Shutterstock

Hétfőn tárgyalják Komlón annak a férjnek az ügyét, aki mindenképpen vissza akarta szerezni az őt elhagyó – és egy másik férfihez költöző – asszonyát, ezért társaival úgy döntött, hogy erőszakkal magával hurcolja a nőt az autójába tuszkolva, méghozzá akkor, amikor a feleség kora hajnalban munkába indulva várja a buszt.

A terv kezdetben jól alakult, noha az asszony hangosan tiltakozott az erőszak ellen, de sikerült beerőszakolniuk a kocsiba és a volt férj házához mentek. A férj kirángatta a kocsiból egykori szerelmét, dulakodtak, de a nő közben több sms-t is küldött élettársának azzal az üzenettel, hogy elrabolták. Az élettárs érte indult kocsival, közben értesítette a rendőrséget.

Amikor a sértett élettársa a házhoz ért, a sértett ki akart hozzá menni, de az elsőrendű vádlott nem engedte. A sértett ekkor az öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, erre az élettársa a gépkocsival, nagy sebességgel az udvarra hajtott, ám az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott ekkor egy vasvillát, illetve egy vascsövet kapott fel és ütni kezdték a személygépkocsit. További részletek ITT olvashatók.

A mohácsi járásbíróságon kedden tartanak előkészítő ülést különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt annak a biztosítási ügynöknek perében, aki a vádirat szerint csaknem 300 millió forinttal verte át ügyfeleit.

Az ügyészség szerint a férfi 2008. január és 2010. október 18. között egyéni vállalkozóként, azt követően az általa ügyvezetőként képviselt gazdasági társaság útján közvetítői tevékenységet látott el egy alkusz cég nevében, amely biztosításközvetítési tevékenységet végzett.

A vádlott kizárólag az alkusz cég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy az ennek során megkötött biztosítások fejében az ügyfelektől pénzt vegyen át, vagy adjon át részükre. Az ügyészség szerint a vádlott ügyfeleinek és az általuk megismert újabb személyeknek a bizalmát kihasználva a sértetteket megtévesztette, célja a pénzük megszerzése volt, az átvett pénzeket saját céljaira, illetve más személyekkel szemben fennálló tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

A vádlott több mint 290 millió forint kárt okozott a tevékenysége során összesen huszonkét sértettnek. Az ügyészség 39 rendbeli csalás bűntette, egy rendbeli csalás vétsége és huszonnyolc rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelet vádat vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában