krimi

2020.06.09. 15:26

Meztelen képeivel zsarolta lányismerősét egy férfi Pécsen

Nem mindennapi bűneset tárgyalása kezdődik el szerdán a Pécsi Járásbíróságon.

Zs. J.

135384983

Fotó: Sam Edwards

Az ügy még 2016-ban kezdődött, amikor egy férfi laptopot vásárolt barátnőjének. A gépet a férfi beszerezte, majd a nő tudta nélkül a laptopra feltelepített egy webkamerát kezelő kémprogramot, ami alkalmas volt arra, hogy a nőről a laptop bekapcsolását követően folyamatosan sorozatfelvételeket készítsen.

A kémprogram révén két év alatt összesen több mint tízezer darab képfelvétel készült, amely képfelvételeket FTP-kapcsolaton keresztül a férfi által létrehozott, és a kémprogram telepítésekor célként megadott címre, külföldön üzemeltetett szerverre továbbított.

A nő e-mail-címére a férfi 2018. november elején üzenetet küldött, amelyben arra kérte őt, hogy tíz darab jó minőségű, magáról készített meztelen fotót küldjön, ellenkező esetben a laptopjára telepített kémprogrammal rejtve készített fotókat közzéteszi. Mivel a nő a felhívásnak nem tett eleget, a férfi újabb e-mailt küldött, mellékelve a rejtve készített képfelvételeket is, amelyek a nőről készültek, miközben például félmeztelenül a laptopja előtt ült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában