bunyó a sulinál

2020.09.26. 13:54

Nincs helye az erőszaknak az iskolákban – válaszolt a pécsi tankerületi központ

Válaszolt a Pécsi Tankerületi Központ lapunknak a kertvárosi iskolai bunyóval kapcsolatos megkeresésére.

Amint arról a bama.hu elsőként beszámolt, egy férfi és egy fiatal fiú verekedett össze Kertvárosban, a Nevelési Központ egyik iskolájának az udvarán. Az esettel kapcsolatos megkeresésünkre a Pécsi Tankerületi Központ az alábbi levéllel válaszolt:

„Erőszakos esemény történt a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola bejárata előtt szeptember 24-én délután. A tettlegességig fajuló vita egyik résztvevője sem tartozik az intézményhez, az incidens mégis rávilágít arra, hogy az iskolai agresszió bárhol problémát okozhat, ezért indokolt volt az iskolaőr program elindítása. Az érintett pécsi iskola is kérte tavasszal iskolaőr alkalmazását, de amikor nyilvánosságra került, hogy a programban részt vesz az intézmény, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és más ellenzők nyomására visszalépett, így jelenleg az intézményben nincs iskolaőr.

A csütörtöki erőszakos eseményt az váltotta ki, hogy az intézménybe érkező pedagógus a bejáratnál álló fiatalokat figyelmeztetett, ne dohányozzanak az iskola területén. Az érintett fiatalok, akik nem az intézmény tanulói, a figyelmeztetésre sértő megjegyzésekkel reagáltak. Az iskolában takarító cég alkalmi munkavállalója meghallotta a vitát és szóban a pedagógus védelmére kelt. Miután a pedagógus már elhagyta a helyszínt, folytatódott a vita, ami tettlegességig fajult az iskola előtti területen. A takarító cég alkalmi munkavállalója soha nem volt az iskola alkalmazottja. A Pécsi Tankerületi Központ elítéli az erőszak minden formáját és hangsúlyozza, hogy a takarító cég alkalmazottjának korrekt kiállása a pedagógus védelmében sem indokolhatja a fiatalokkal szembeni tettlegességet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában