krimi

2020.10.05. 13:36

Konyhakéssel szúrta mellkason vitapartnerét egy idős férfi

Csütörtökön tárgyalja a Pécsi Törvényszék annak az idős férfinak az ügyét, aki Székelyszabaron mellkason szúrta vitapartnerét tavaly május 25-én.

Zs. J.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a mentők értesítették a rendőröket, hogy egy székelyszabari háznál egy szúrt sebből vérző férfit látnak el. A kiérkező rendőrök kiderítették, hogy egy 90 éves helyi férfi egy korábbi vitás ügy miatt összeszólalkozott a lakásban egy másik székelyszabari férfival, majd az asztalról magához vett egy kést, és mellkason szúrta vitapartnerét, akit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A vádirat szerint a mellkason szúrt férfi 2019. május 25-én a délutáni óráktól kezdődően ismerőse székelyszabari családi házában volt vendégségben, ahová az esti órákban ittas állapotban megérkezett a haragosa. Mint írták, a vita azért alakult ki közöttük, mert az idős férfi azt feltételezte, hogy a szintén a településen lakó férfi szedte össze és lopta el a szilváját a gyümölcsöséből. Amint a 90 éves nyugdíjas belépett a lakásba, összeszólalkozott a szintén ittas állapotban lévő haragosával.

Kölcsönösen szidalmazták és megöléssel fenyegették egymást. A szilvalopással meggyanúsított férfi megragadta az idős ember ingét, majd megrángatta. Ezt követően az idős férfi magához vett a konyhaasztalról egy konyhakést, majd pár lépést tett vitapartnere felé és „megöllek” kijelentést követően egy alkalommal, közepes erővel mellkason szúrta őt. A ház tulajdonosa, aki szintén a lakásban tartózkodott, azonnal értesítette a mentőket, míg a szurkáló idős férfi saját házába távozott.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben a vádlott lakóhelyén, figyelemmel idős korára és rossz egészségi állapotára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában