Rejtély

2021.02.21. 18:00

Mitől hullott darabokra a mágocsi kőkereszt?

Zs. J.

Rongálás miatt tett bejelentést a rendőrségen Mágocs polgármestere, Bogyayné Gál Tünde, mert a város külterületén egy kőkeresztet ledönthettek, ami darabjaira hullott szét. Az önkormányzatot a helyi lakosok értesítették, hogy a város tulajdonába tartozó, és helyi védettség alatt álló kő keresztet megrongálhatták a halastó közelében.

Többen feltételezték, hogy ha a kereszt hosszú ideig ellenállt az időjárás viszontagságainak: a heves szélviharoknak, hónak, fagynak, nyári kánikulának, akkor az egyik pillanatról a másikra nem dőlhetett csak úgy el magától. A polgármester a lakossági bejelentések után a helyszínen győződött meg a hír valóságtartalmáról, utána bejelentést tett a rendőrségen, akik helyszíni szemlét tartottak.

Megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akiktől megtudtuk, a keresztrongálás ügyét már lezárták. Egy rövid választ kaptunk kérdésünkre: az esettel kapcsolatban nem állapítottunk meg jogsértést, eljárást az ügyben nem indítottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában