Ítéletidő

2021.08.01. 13:58

Hatalmas széllel érkezett a pusztító vihar Pécsre – Fotók, videók

Heves zivatarokkal és viharos széllökéssel kísért, gyors mozgású zivatarrendszer érte el hazánkat vasárnap délután, amely károkat okozott Baranya megyében, főleg Pécsett. Fotók és videók az ítéletidőről és a károkról.

bama.hu (forrás: Katasztrófavédelem)

Fotó: Löffler Péter

A katasztrófavédelem egységeit elsősorban leszakadt faágak eltávolításához riasztják, rövid idő alatt több mint nyolcvan helyszínre. A legtöbb bejelentés Pécsről érkezett – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A Szigeti úton lévő egyik parkolóban nem bírták a hatalmas széllel érkező vihart a faágak, amelyek autókra zuhantak. Szerencsére nem sérült meg senki.

Szintén faágak zuhantak a Komlói útra, amely miatt a forgalom is megállt. A Hársfa út Engel János József utcához közeli részére egy hatalmas fa dőlt, az eltávolítása hosszú időt vesz majd igénybe.

[video width="368" height="656" mp4="https://www.bama.hu/wp-content/uploads/2021/08/7823443video1627821082.mp4"][/video]

[video width="368" height="656" mp4="https://www.bama.hu/wp-content/uploads/2021/08/7823493video1627821058.mp4"][/video]

Hársfa utca

Az Engel János József utcán ugyan lehet haladni, de az aszfaltra hullott növénydarabok és a sár miatt csak nagyon lassan.

Engel János József utca

Olvasónk Pécs-Újhegyről küldött fotót, ahol egy termetes cseresznyefa lett a vihar áldozata.

Pécs-Újhegy

A Puskin téren is kidőlt egy fa.

Puskin tér

A vihar miatt nem működik a jelzőlámpa a Budai Vámnál, ahol emiatt hatalmas a káosz, rendőr irányítja a forgalmat. A közlekedést nehezíti az úton lévő rengeteg faág.

Komlói út

A Komlói úton egy házat is megrongált a szél.

Komlói út

Olvasónk a Bocskai utcából küldött fotót.

Bocskai utca
Olvasói fotó
Címkék#faág#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában