e heti tárgyalások

2021.10.18. 09:03

Húsz centis késsel végzett a férfival

Két gyilkossági ügyet tárgyalnak a héten a baranyai bíróságon. Hétfőn a Pécsi Törvényszék T. Teofil 24 éves pécsi fiatalember áll a bíróság elé, aki tavaly október 31-én a pécsi gyárvárosi munkásszállón egy 20,5 pengehosszúságú késsel szíven szúrt egy férfit, aki a helyszínen elhalálozott.

Zs. J.

A szálló lakói közül egy férfi, aki korábban észlelte a hangoskodást, értesítette telefonon a rendőrséget. A gyilkos közben a szobában eldobta a kést, és elmenekült a helyszínről. A rendőrség hajtóvadászat indított a gyilkos felkutatására. Nagy erőkkel keresték, majd november elsején délelőtt Pécsett elfogták. Az idei augusztusi előkészítő ülésen a gyilkossággal megvádolt férfi elismerte bűnösségét, de nem mondott le a tárgyalás jogáról, így hétfőn megkezdődik a tárgyalása. Tanúkat, szakértőket hallgatnak meg.

Brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg anyját

Kedden egy másik gyilkosság ügye is folytatódik a Pécsi Törvényszéken. Egy férfi brutálisan meggyilkolta édesanyát a mohácsi lakásában. A vádirat szerint, a férfi 2019 augusztus 11-én összeszólalkozott édesanyával. A veszekedés hevében a férfi összekötözte az édesanyja kezeit és lábait, száját ragasztószalaggal beragasztotta, a fejét körbetekerte, majd később három serpenyővel és egy húsklopfolóval nagy erővel többször fejbe is vágta. Az asszony a helyszínen elhunyt.

A nő holttestét két nappal később találták meg a ház egyik hűtőszekrénnyel eltorlaszolt szobájában, szőnyegbe tekerve, bútorokkal (dohányzóasztal, három darab szék, egy darab mikrohullámú sütő) körülrakva. A férfi az éjszakát a házban töltötte, azonban másnap egy pécsi panzióban álnéven foglalt szobát, ahol a rendőrség megtalálta, és őrizetbe vette. A bíróság kedden szakértők meghallgatásával folytatja a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik