Villámárvíz

2021.10.17. 18:17

Látványos gyakorlatot tartottak a Dombay-tónál

A villámárvíz okozta veszélyhelyzetek elhárítását gyakorolták a Baranya Megyei Védelmi Bizottság szervezésében a Megyei Védelmi Bizottság tagjai, titkársága, munkacsoportjai mellett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalja, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, valamint önkéntesek is.

Móga R.

a20211016_mentésibemutató_Pécsvárad_DN_LP Felkészültek a villámárvíz okozta veszélyhelyzetekre.A Baranya Megyei Védelmi Bizottság szervezésében – a területi veszélyelhárítási tervben foglaltak végrehajtásának biztosítása érdekében gyakorlatot tartottak Pécsváradon, a Dombay-tónál. Az együttműködési gyakorlatban a Megyei Védelmi Bizottság tagjai, titkársága, munkacsoportjai mellett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalja, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, valamint önkéntesek vett részt.

A hűvös idő, illetve a 10 fokos víz ellenére látványos, szimulált mentési műveletre is sor került a Dombay-tónál. Továbbá olyan feltételezett helyzetet is gyakoroltak, amelyben a Dombay-tó völgyzárógátja megsérül, vagy éppen a kidőlt fák nehezítik a mentés menetét.

 

Az esemény célja, hogy a mentőcsoportok felkészüljenek egy esetleges valódi katasztrófahelyzet hatékony kezelésére, gyakorolják azokat a tevékenységeket, amelyek a veszélyhelyzet elhárításához szükségesek, valamint erősítsék a feladat végrehajtásában érintett különböző szervezetek közötti együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában