Megy is vissza

2021.10.11. 10:45

Nem jogerősen 3 év börtönre ítélték a férfit, aki megverte korábbi börtönőrét

A Komlói Járási Ügyészég gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki idén nyáron egy komlói élelmiszerüzlet parkolójában megverte korábbi körletfelügyelőjét.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott korábbi szabadságvesztéseinek végrehajtása során ismerte meg a későbbi sértettet, aki a Büntetés-végrehajtási Intézetben körletfelügyelőként dolgozott.

A vádlott idén július végén egy komlói üzletben vette észre a börtönőrt, akit az áruház parkolójában fenyegetni kezdett, majd többször ököllel megütötte és meg is rúgta. A vádlottat az élettársa fékezte meg azzal, hogy több ízben is figyelmeztette, fejezze be, mert ismét börtönbe kerül.

A sértett, mint a büntetés-végrehajtás hivatalos állományú tagja hivatalos személynek minősül. A férfit a Komlói Járási Ügyészség bíróság elé állította, majd a Komlói Járásbíróság a gyanúsított bűnösségét a vádirattal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében is megállapította, ezért őt 3 év börtönre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

Az elfogásról és az esetről készült videókat, korábbi cikkünkben nézheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában