PIN kódot is kapott

2021.11.17. 09:05

A közös jövő ígéretével csalta ki a nő bankkártyáját egy pécsi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki közös jövő ígéretével csalta ki a sértett nő bankkártyáját, és azt felhasználva, több, mint 100.000 Ft kárt okozott.

bama.hu (forrás: Pécsi Járási Ügyészség)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és a sértett egy internetes közösségi oldalon ismerkedtek meg egymással. Levelezni kezdtek, majd a vádlott el is utazott a sértetthez, így személyesen is találkoztak.

A vádlott, a nő bizalmába akart férkőzni, azt állította magáról, hogy Pécsett családi házban él, egyedülálló, állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel rendelkezik, és a sértettel élettársi kapcsolatot kíván létesíteni, ezért szeretné, ha a nő Pécsre költözne. A vádlott megígérte, hogy a költöztetéshez szükséges fuvart el fogja intézni, azonban ehhez szüksége van a nő bankkártyájára, a hozzá tartozó PIN kóddal együtt. A nő bízott a vádlottal közös jövőben, ezért átadta a bankkártyáját és megadta a PIN kódját is, melynek a felhasználásával a vádlott több, mint 100.000 forint kárt okozott.

A férfi, állításával szemben, házasságban élt, jövedelemmel, állandó munkahellyel, saját tulajdonú ingatlannal nem rendelkezett, nem tervezett a sértettel közös jövőt, célja kizárólag az volt, hogy hozzájusson a bankkártyához és ezáltal a bankszámlán lévő összeget jogtalan megszerezze.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Pécsi Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a csalást elkövető vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában