Döntés előtt

2022.01.13. 09:01

Véglegesen eltiltották, mégis vezetett egy férfi Pécsen

A Pécsi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja azt a férfit, aki 2021 őszén végleges hatályú eltiltás alatt vezette gépkocsiját.

Bama.hu (Forrás: Pécsi Járási Ügyészség)

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott többször volt büntetve ittas járművezetés miatt, őt a bíróság 2017- ben és 2019-ben végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől.

 

A vádlott ennek ellenére 2021. november elején gépkocsit vásárolt. A gépkocsit néhány nap elteltével Pécsett már vezette is, őt ekkor pécsi rendőrök megállították, ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt feljelentést tettek. 

 

A vádlott egy hét elteltével alkoholfogyasztást követően ismét vezette a gépkocsit, abban ekkor utast is szállított. A gépkocsit Pécsett ismét megállították a rendőrök, a vádlottnál légalkohol vizsgálatot végeztek, ami kimutatta ittas állapotát. 

 

A járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában