Visszatérő probléma

2022.09.30. 18:01

Hamis ruhákat, gyógyszereket, parfümöket találtak a pécsi vásártéren

Az adóellenőrök nemcsak vásárolni járnak a pécsi vásártérre, hanem van olyan időszak, mikor a kitelepülő árusokat ellenőrzik.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

Mint az adóhivatal a közleményében írta, az ellenőrök gyakran találnak hamis termékeket az árusoknál. A népszerű világmárkák stílusjegyeit magukon hordozó hamis árucikkek (ruhák, cipők, parfümök), továbbá üreshordozói díj megfizetése nélkül forgalomba hozott memóriakártyák, pendrive-ok mind megtalálhatók a kínálatban.

Visszatérő probléma a hamis gyógyszerek forgalmazása is. Az ellenőrizetlen forrásból származó nyugtatószerek, potencianövelők, fájdalomcsillapítók és étrendkiegészítők megvásárlása, majd használata nagyfokú egészségügyi kockázatot jelent, ezért ez a jogsértés a legsúlyosabbak közé tartozik.

A szabálysértésből könnyen büntetőeljárás lehet, ha az okozott kár meghaladja a százezer forintot.

– Az adóhatóság célja, hogy a hamis termékek forgalmazását megakadályozza, ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a kereskedelmi csatornák működését, akár piacon, vásáron, rendezvényen, üzletben vagy elektronikus felületen történik az értékesítés 

– említette közleményében a NAV sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában