Utal a NAV

2022.09.26. 14:29

Az állatok védelmét is segítik az adózók

Szeptemberben utalja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2022-es évben felajánlott 1 százalékos összegeket az arra jogosult civil kedvezményezetteknek – közölték.

W. K.

Fotó: Lang Róbert

A korábbi évek tapasztalatai szerint a legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. 
Mint azt Barlai Krisztina, a NAV sajtóreferense kiemelte, Baranya megyében a legtöbb felajánlást továbbra is a gyermek-egészségügyi és az állatvédő szervezetek kapják. 

Fontos tudni, hogy a felajánlásokra azok a szervezetek jogosultak, amelyek 2022-re vonatkozóan érvényes regisztrációval rendelkeznek. A NAV az internetes honlapján közzéteszi és folyamatosan frissíti az 1 százalékos felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek adószámát, nevét, székhelyét. 

– A felajánlott összeget a hivatal a civil szervezet által megadott bankszámlaszámra utalja. Fontos, hogy ez a számlaszám mindenkor aktuális és pontos legyen – hívta fel a figyelmet a sajtóreferens. 

Hangsúlyozva, hogy köztartozás esetén a kiutalást csak a tartozás feletti részre teljesítheti a NAV, ezért célszerű a fennálló tartozásokat időben rendezni. Ellenkező esetben a felajánlott összegből egyenlíti ki a tartozást a hivatal. 
– A civil szervezeteknek a 2022. évben kapott 1 százalékos összeg felhasználásáról, tartalékolásáról legkésőbb 2024. május 31-ig kell benyújtaniuk az elszámolást, a 22KOZ adatlapon – tette hozzá Barlai Krisztina. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában