Fokozta a teljesítményt

2022.10.12. 15:06

Börtön várhatja a tiltott szerrel kereskedő testépítőt

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette és gyógyszerhamisítás vétségének előkészülete miatt egy év hat hónap börtönre ítélt egy férfit, valamint elrendelte egy korábbi ítéletével kiszabott egy év négy hónap szabadságvesztés végrehajtását.

A férfi korábban testépítéssel és táplálék-kiegészítő szerekkel foglalkozott, testépítő versenyeken is részt vett. Négy éve egyéni vállalkozóként egy üzletet nyitott, amely a működési engedély alapján többek között közérzetjavító és étrendkiegészítő forgalmazására volt jogosult.

A férfi ismeretlen helyről különböző, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező és nem engedélyezett gyógyszereket, illetve teljesítményfokozó szereket szerzett be. Ezeket a legálisan forgalmazott termékek mellett árulta, illetve kínálta ismerőseinek.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett, míg az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A bíróság határozata tehát még nem emelkedett jogerőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában