Hátul a migránsok

2022.10.17. 10:36

Cseh kocsit kapcsoltak le a rendőrök

Fotó: Berán Dániel

Pécsi rendőrök tippje alapján állítottak meg egy cseh rendszámú kocsit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mérán, mivel felmerült a gyanú, hogy migránsok lehetnek az autóban. Kiderült, a pécsiek tippje jó volt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján október 16-án 22 óra 50 perckor az M30-as autópályán, Méra (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) közelében a rendőrök intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú személygépkocsi grúz vezetőjét, és szintén grúz társát. Rajtuk kívül a járműben három, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel és társával szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában