Éjszaka sem állnak le

2023.02.11. 08:11

A romok alól mentenek a baranyai tűzoltók is (képek)

Feszült várakozás, majd üdvrivalgás, összeölelkezés. Ez történik, valahányszor kihoznak egy élő embert a mentőcsapatok a romok alól Törökországban.

Zs. J.

Forrás: Katasztrófavédelem

Az Antakya városában lévő, hátfalára dőlt szállodába, és a környező, itt-ott még lángoló épületekbe egyre nehezebben tudnak még a legtapasztaltabb szakemberek is behatolni, írta a közösségi oldalán a Katasztrófavédelem. A HUNOR mentőcsapata – köztük baranyaiak – , markolók és betontörők által feltárt területen dolgozik, olykor maguk által készített eszközökkel.

Forrás: Katasztrófavédelem

– A két részre osztott csapat, az Alfa és a Bravo tagjai jól vannak, éjszakára sem állnak le a kutatással. Eddig tizenhét túlélőt mentettek ki a romok alól, és huszonkilenc halottat hoztak felszínre, valamint több állatot is kimenekítettek – közölte a Katasztrófavédelem.

Forrás: Katasztrófavédelem

Mint a beszámolókból megtudtuk, a mentés során a keresőkutyák jelzései az iránymutatóak, ám a szűk rések feltárása, és a nehéz elemek eltávolítása hosszabb időt vesz igénybe.  A HUNOR hivatásos tűzoltói minden eszközt felhasználnak, ami a rendelkezésükre áll, a ballonokból készült vödrök mellett gyártottak már hosszabbítót és elosztót is a romok között fellelhető anyagokból.

Forrás: Katasztrófavédelem

Baranyai tűzoltók, akik vállalták, hogy a családjuktól több ezer kilométerre, éjt nappallá téve, épségüket kockáztatva kutassanak a romok között: Farkas Roland tűzoltó őrnagy, Kopasz Zsolt tűzoltó százados, Berényi Imre tűzoltó főhadnagy, Riba Lajos címzetes tűzoltó zászlós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában