Három napig tárgyalják

2023.02.28. 16:32

Emukat is tartott a Bárban meggyilkolt milliárdos

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Emut is tartott a bári kiskastély tulajdonosa, akit 2020 nyarán öltek meg. A milliárdos vagyonnal rendelkező férfit a vád szerint 2020-ban saját kastélyában megfojtották, majd rágyújtották az épületet. A két vádlott, az elsőrendű M. Zsolt és a másodrendű K. József tárgyalása kedd délelőtt a Pécsi Törvényszéken folytatódott. Több tanút meghallgattak, így a bári polgármestert és egy budapesti ügyvédet is.

A tárgyalás reggel kilenc órakor kezdődött. A két vádlott a börtönből, videós összeköttetés által jelentkezett be. Az első tanú a bári polgármester volt, aki elmondta, hogy a két vádlottal egyszer találkozott, mikor a hivatalába ellátogattak, hogy segítő kezeket kérjenek tőle a kastély rendbetételéhez, ahol VIP-bulit tartottak volna. Mint a polgármester közölte, ő ezt megtagadta tőlük, illetve azt is elmondta, hogy a meggyilkolt férfit korábbról ismerte, dolgozott nála, mint ügyintéző. A milliárdos férfiról annyit közölt, hogy jó ember volt, ha nem ivott. A viszonyuk akkor romlott meg, mikor leszervezett munkáltatója számára egy üzletet, ám a kastélytulajdonos nem fizette ki a beszállítót.

A következő tanú egy bári idősebb férfi volt, aki baráti viszonyban volt a milliárdossal. A férfi közölte, hogy a kiskastély cselédházában született, abban melyet később a milliárdos a munkásainak pihenésre rendezett be. A férfi többször találkozott a kastély tulajdonosával Bárban, együtt ettek, italoztak. Később a férfi elmesélte lapunknak, hogy a milliárdos úgy került a faluba, hogy megvásárolta a helyi tésztagyárat a kastéllyal együtt. A tésztagyárüzlet megbukott, ám a milliárdos a kastélyt saját pénzén felújította. A második tanútól megkérdezték, milyen ember volt a kastélytulajdonos, illetve durván bánt-e az embereivel.

– Nálunk a faluban úgy mondják, néha le.aszta őket – mondta a férfi, de hozzátette, nem verte őket, nem rúgta seggbe egyiket sem.

A harmadik tanú gondnokként dolgozott a kastélyban, ahol az állatokat (emukat, dánszarvast, kutyákat, mangalicát, nyulakat) is ellátta. Tizenkét óra előtt még egy budapesti ügyvédet is meghallgatott a bíróság, aki az áldozat cég- és magánügyeit intézte a 2020-as években. Az ügy a héten még két tárgyalási nappal folytatódik, amiről beszámolunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!