Börtönbüntetés

2023.02.28. 13:54

Mankóval ütötte az idős férfi fejét, aki kórházba szállítás után elhunyt

A Pécsi Törvényszék február 27-én megtartott nyilvános előkészítő ülésen A. J. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

Zs. J.

Fotó: everything possible

A vádlott férfi és a 72 éves férfi egy pécsi bérházban laktak külön szobában. Tavaly nyáron, június 12-én a két férfi ittas állapotban összevitatkozott egymással. A 72 éves férfi a vita hevében fejen ütötte a másik férfit, amitől az a földre esett. Pár perc múlva a földről felkelt, meglökte a vitapartnerét, aki a földre esett. Ekkor elvette tőle a mankóját, és azzal kezdte el ütni, négy alkalommal a fejére is lesújtott. Az ütések erejétől a mankó több darabra tört.

A bántalmazott férfi segítségért kiabált, kiáltását a társasházban lakók hallották meg, akik a helyszínre siettek. Egyikük lefogta a támadót, míg másikuk a mentőket és a rendőröket értesítette. A sérültet kórházba szállították, ahol június 23-án elhalálozott.

Mint a Pécsi Törvényszék közleményében írta, a bántalmazott 72 éves férfi a kezein, csuklóján, az ujjain sérült meg, illetve a fejét ért ütések következtében a verőeres plakk megrepedt, a verőér elzáródott, és ennek okán alakult ki nála agytörzsi infarktus, amelynek hatására heveny balszívfél-tágulat és következményes tüdővizenyő jött létre, amely végül halálához vezetett.

A bántalmazás során a bántalmazó férfi is megsérült, homlokán 5 centiméteres hámhiányt, az alatt duzzanatot szenvedett el.

A Pécsi Törvényszék A. J. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész és a vádlott tudomásul vették a bíróság ítéletét, a védő három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában