Bővült a program

2023.03.03. 20:18

Iskolaőrök vigyázzák a rendet több intézményben Baranyában is

Zs. J.

Várnai Róbert rendőr zászlós vehette át idén a díjat

Az Országos Rendőr-főkapitányság szervezésében február végén Budapesten rendezték meg a II. Iskolaőri Konferenciát, ahol ott voltak a vármegyék iskolaőrei és a koordinációt végző szakemberek is. A konferencián közölték, hogy 2022/2023-ben 100 oktatási intézménnyel bővült az iskolaőri program.

– Az iskolaőr rendszer 2020. szeptember elseje óta működik Magyarországon, Baranyában 39 oktatási intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz. A kiképzett iskolaőrök létszáma pillanatnyilag 37 iskolában teszi lehetővé a szolgálat ellátást – közölte megkeresésünkre a baranyai rendőrség sajtóosztálya.

A 2022/23-as tanévben kilenc új intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz: Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye, Meixner Ildikó EGYMI Mohács, Munkácsy Albert Általános Iskola (Kémes), Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti iskola 1. Sz. Általános Iskolája, Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti iskola 2. Sz. Általános Iskolája, Pécsi Éltes Mátyás EGYMI, Versendi Általános Iskola, Mohács Térségi Általános Iskola, Vajszlói Kodolányi János Általános Iskola Bogádmindszenti Általános Iskolája.

Mint a rendőrségtől megtudtuk, iskolaőrnek jelentkezni folyamatosan lehet, a vármegyénkben jelenleg három betöltetlen állás van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában