Senki sem sérült meg

2023.03.06. 13:36

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, tűzoltók érkeztek a helyszínre

Az elmúlt napokban két olyan esethez riasztották a baranyai tűzoltókat, mikor két pécsi házban is jelzett a szén-monoxid-érzékelő.

Zs.J.

A kép illusztráció

Fotó: Gorgev

A tűzoltókat a pécsi Panoráma utcai családi házhoz riasztották, mivel a szén-monoxid-érzékelő bejelzett. A lakók a jelzést követően kinyitották az ablakokat, elhagyták az ingatlant és értesítették a katasztrófavédelmet. A kiérkező pécsi tűzoltók kismértékű szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakásban. A katasztrófavédelem közlése szerint a gázbojler meghibásodása miatt jelzett be a készülék. A gázszolgáltató az eszközt kizárta a szolgáltatás alól.

A lakók nem sérültek meg, otthonukban maradtak.

A másik eset szintén Pécsen történt, a Blaha Lujza utcában. Itt is megszólalt a szén-monoxid-érzékelő az egyik lakásban. A pécsi ingatlanban a tűzoltók nem tudták kimutatni a mérgező gáz jelenlétét, de felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a konvektorok felülvizsgálatáig lehetőség szerint ne használja azokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában