Az ítélet jogerős

2023.03.03. 15:40

Mankóval verte halálra lakótársát, öt év börtönre ítélték

Ahogy korábban már megírtuk, a Pécsi Törvényszék február 27-én megtartott nyilvános előkészítő ülésen A. J. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet csütörtökön jogerőssé vált.

Zs.J.

Fotó: Studio Romantic

A közlemény szerint a vádlott és az idős, gyenge fizikumú, csonkolt lábú, járni csak művégtaggal és mankóval képes férfi egy pécsi bérházban laktak, külön-külön szobában.

Tavaly júniusban egy reggel az ittas vádlott szóváltásba keveredett lakótársával, aki ennek során fejen ütötte őt.

Az ütés miatt földre eső vádlott felkelt, lakótársát a padlóra lökte, majd mankóját elvette és addig ütötte, amíg a mankó el nem tört.

A segítségért kiabáló idős férfi kiáltását a társasházban lakók hallották meg. Egyikük a sértettet még mindig bántalmazó férfit fogta le, másikuk a mentőket és a rendőröket értesítette.

A megvert mankós férfit kórházba vitték, ahol később belehalt sérüléseibe.

A bíróság a büntetés kiszabása során számos „nyomatékos súlyosító" körülményt értékelt, így az ittas állapotú gátlástalan elkövetést, a sértett életkorát és azt, hogy a vádlott különös bűnismétlő – közölte a törvényszék.

Az ügyész és a vádlott tudomásul vette a bíróság hét elején hozott ítéletét, a védő három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére. Az ítélet csütörtökön jogerőssé vált - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!